English version

urma2.gif (567 bytes)
Pro Natura
Despre Noi
Proiecte
Alatura-te noua
Cantece
Galeria Foto

urma2.gif (567 bytes)
Retezat
Despre parc
Valoarea naturala
Probleme si amenintari
Galeria Foto

urma2.gif (567 bytes)
Arii Protejate
Necesitatea AP
Definitii/Clasificari AP
AP in lume
AP in Romānia
Baza de date a AP
Amenintari asupra AP
Institutii & Organizatii
Legislatie
Documentatie
Galeria Foto
Opinii & Idei

urma2.gif (567 bytes)ONG-uri Mediu
Emailuri ONG
Adrese ONG
Publicatii
Resurse

PRO sau CONTRA
intrebare1.gif (1240 bytes)In conditiile in care societatea s-a dezvoltat pana in prezent pe baza consumului pana la epuizarea resurselor naturale si degradarea capitalului natural, nu ne mai ramane decat optiunea de a  PROteja NATURA in sensul Dezvoltarii Durabile a societatii.
Inceputul a fost facut de catre un grup de prieteni in anii studentiei, care, din dragoste pentru munte si natura, si-au propus sa faca ceva pentru conservarea naturii intr-o perioada din ce in ce mai tulbure pe care o traim cu totii. Si pentru ca trebuiau sa poarte un nume si-au spus Pro Natura devenind o asociatie in cadrul careia multi studenti ce au trecut prin Casa de Cultura Studenteasca si-au exprimat pasiunea pentru natura.
GrupCamion.jpg (12323 bytes)

MEMBRII Pro Natura
Sunt in majoritate tineri si studenti la diferite Facultati din Bucuresti. In prezent organizatia are peste 100 de membri.
ALATURA-TE SI TU NOUA !

MISIUNEA Pro Natura
Bazandu-se pe entuziasmul si pasiunea pentru natura a studentilor si tinerilor in general, UNESCO Pro Natura actioneaza in vederea conservarii naturii in cadrul unei Retele Nationale a Ariilor Protejate eficient administrate, urmarind promovarea principiilor si programelor UNESCO privind conservarea patrimoniului natural.

VIZIUNEA Pro Natura
Copy of new-2.gif (1378 bytes)Ariile protejate sunt exponente ale sistemelor ecologice naturale si seminaturale care sunt principalele furnizoare de servicii si resurse necesare dezvoltarii durabile. Viziunea Pro Natura asupra a ceea ce trebuie facut la nivel national consta in constituirea si administrarea eficienta a unei Retele a Ariilor Protejate care sa fie reprezentativa pentru Capitalul Natural al Romaniei. Prin aceasta se urmareste dezvoltarea cunoasterii necesare dezvoltarii durabile, evaluarea si monitorizarea starii capitalului natural si promovarea valorilor naturii in randul publicului.

ACTIVITATILE Pro Natura
roti.gif (1631 bytes)- Planificare si activitati practice in arii protejate, desfasurate in colaborare cu autoritatile, vizand in special managementul vizitatorilor, constituind principalul program al organizatiei desfasurat in Parcul National Retezat.
- Lobby la nivel central si local,  pentru implicarea in procesul de elaborare al Strategiei Nationale de Conservare a Biodiversitatii, precum si in cadrul Proiectului privind Managementul Conservarii Biodiversitatii, s.a.m.d.
- Parteneriat la nivel local in cadrul "Comisiei Retezat" pentru conservarea naturii in Parcul National Retezat.
- Managementul informatiei de mediu in parteneriat cu alte ONGuri membre ale Clubului StrawberryNet.

urma.gif (920 bytes)
Aflati mai multe despre activitatile Pro Natura din PROIECTELE DESFASURATE. >>>

PROPUNEREA Pro Natura
exclamation.gif (169 bytes)Turismul reprezinta pentru ariile protejate un mijloc de educare prin recreere a vizitatorilor, aducand veniturile atat de necesare pentru protectie, dar este totodata o mare amenintare asupra biodiversitatii atunci cand nu este controlat.
Pentru promovarea valorilor naturale ale ariilor protejate si controlarea efectelor negative ale turismului, Pro Natura propune implicarea voluntarilor instruiti in activitati care vizeaza: educarea si constientizarea turistilor; supravegherea respectarii regulamentului ariei protejate; amenajari; implementarea unor sisteme de evacuare a deseurilor. Toate aceste activitati se  desfasoara in colaborare cu toti factorii implicati. Pro Natura realizeaza instruirea studentilor in cadrul Casei de Cultura Studenteasca, desfasurand  activitati de protectie in Parcul National Retezat inca din anul 1992.